艺术家-Rob Ley

Rob Ley

AMERICAN ARTIST

CO-BRANDING:Martin Luther King Jr. Hospital/Eskenazi Hospital/O’Hare Airport

Rob Leigh Studio explores technology as a means of investigating the unique conditions and patterns of public space. The unique conditions and patterns of space.The history of his studio’s experimental work includes installations in storefronts of art and architecture (New York), the Taubman Museum of Art, and the Materials and Applications Gallery (Los Angeles).

Rob Ley X Pango

A series of layered aluminum strips interact with a field of points located throughout the façade to create an interconnected collection of nodes, hubs, and pipes. The resulting composition expresses the Gestalt principle, or the human compulsion to find order in disorder by viewing a series of individual elements as a whole. Named after the prehistoric supercontinent Pangaea, this large-scale artwork is a collection of autonomous “islands” assembled into a single 3-story composition.

Rob Ley X Fuzzy

This piece was inspired by the similarities seen when studying the various forms that mark the beginning of life. Seeds, spores, eggs, and pollen exhibit fascinating qualities of construction and texture that are unique to the species, yet ambiguous when compared to one another. The work is created from hundreds of small, unique bow-tie shaped elements, each containing 6-8 bends. As a result, when viewed from a distance, the sculpture can be understood as one large form, while when viewed up close, it is a combination of many smaller parts. The sculpture is made entirely of bead blasted stainless steel Sandblasted stainless steel with a yellow powder coated interior.

Rob Ley X Double Exposure

Double exposure is usually associated with an analog technique An analog technique in which multiple exposures are made on a single frame of film, film. The resulting image shows the characteristics of each exposure, superimposed into a single photograph. The characteristics of each exposure, superimposed into a single photograph. This large This large relief sculpture that was integrated into the new Kaiser Permanente Medical Center. Two photographs of the natural surroundings of the Tri-Valley area were used to create a visual sense of movement. Two photographs of the area’s natural environment were used to create a visually dynamic composition. The first photograph, when looking west When looking west, depicts a golden canopy, taken from the base of a tree. And the second image, seen when looking east, depicts a sunny fall canopy. The second image is seen looking east and depicts a sunny, cloudy sky.

Rob Lay X May/September

The starting point for this project was a desire to challenge the typical notion of the parking structure as an underappreciated type of infrastructure by transforming the new Eskenazi Hospital parking structure into a dichotomous synthetic topography.The effect of the 7,000 angular metal panels, combined with an articulated east/west color strategy, creates a dynamic façade system that provides a unique visual experience depending on the vantage point of the observer and the speed at which they move through the site, providing a unique visual experience. This provides a unique visual experience for pedestrians and slow moving vehicles in the vicinity of the hospital.
Pedestrians and slow-moving vehicles in close proximity to the hospital will experience distinct, mottled color and transparency changes as they move across the hospital grounds, while motorists traveling down Michigan Avenue will experience faster, gradual color changes depending on their direction of travel.

ART WORKS